Logo gemeente Deventer

Onkruid tussen bomen en planten

De openbare ruimte van Deventer heeft veel groen: plantsoenen, parken, bermen. Tussen bomen, struiken en planten wordt het onkruid geschoffeld. Dat doen we op 2 manieren.

 

2 soorten onderhoud van beplanting

We onderhouden het openbaar groen in Deventer op 2 manieren. Dat hangt af van de functie die de beplanting heeft. 

  • beplanting met ecologische waarde
    In deze plantvakken staan planten die van nature in deze streek voorkomen, zoals de hazelaar, de krent, veldesdoorn en de meidoorn. De grassen die daar spontaan onder terecht zijn gekomen, schoffelen we niet. Het geheel van deze planten draagt bij aan de ecologische waarde: bijen en insecten voelen zich er bijvoorbeeld in thuis.  
  • beplanting met sierwaarde
    Er zijn ook plaatsen waar we met sierheesters en vaste planten de openbare ruimte verfraaien. Hier schoffelen we wel, zodat de planten en bloemen goed tot hun recht komen en u hier meer van kunt genieten. 

 

Wat mag u verwachten?

Beplanting met ecologische waarde onderhouden we zo min mogelijk. Deze beplanting is te herkennen aan de wat grovere beplanting en hogere struiken. We voeren alleen onderhoud uit als er overlast is, zoals bij takken die over de weg hangen of bij grassen die over het voetpad heen vallen. 1 keer per jaar maaien we de randen van de bosplantsoenen. Dat doen we in het najaar, na de bloei. 

Bij planten met sierwaarde schoffelen wij niet op vaste tijden. De medewerkers van Het Groenbedrijf zorgen ervoor dat er niet teveel onkruid in de plantvakken staat. Er mag best wat onkruid te zien zijn, maar het moet wel voldoen aan de afspraken met de gemeente. Op de foto's ziet u welk beeld u ongeveer van ons mag verwachten.

 

In de afbeelding zijn 4 verschillende foto's te zien van onkruid in lage beplanting.

 

Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop is een plant die sterk woekert. Lees meer over het beheer in Deventer op Japanse duizendknoop.

 

Meldingen

Heeft u vragen over onkruid of wilt u een melding doen? Dat kan via Slim Melden.