Open Monumentendag

De Open Monumentendag is in het 2e weekend van september; in 2020 is dat zaterdag 12 en zondag 13 september. Tijdens dit evenement kunt u gratis binnenkijken bij duizenden monumenten in Nederland.

Op de Open Monumentendag vieren we elk jaar de rijkdom van het Nederlands erfgoed. U krijgt de kans om gebouwen en tuinen te bezoeken, waar u normaal niet zo snel komt. Vaak zijn er leuke activiteiten en hoort u meer over de achtergrond van het monument.

Monumenten in Deventer

Deventer is 1 van de 5 oudste steden van Nederland. In de binnenstad staan veel monumentale gebouwen. Tijdens Open Monumentendag kunt u een aantal van deze gebouwen bezoeken. Daarnaast bent u ook welkom op andere locaties in Deventer. U vindt de deelnemers aan de Open Monumentendag op www.openmonumentendag.nl.

Thema

De Open Monumentendag heeft elk jaar een thema. In 2020 is het thema "Leermonument". Over elk monument valt wel wat te leren en alle opengestelde monumenten zullen dit jaar dan ook leermonumenten zijn!

In 2016 was het thema Iconen en symbolen. Rond dit thema is de website heiligen.deventer.nl opgezet. Op de website leest u meer over heiligen in Deventer.

Coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen doen dit jaar minder monumenten dan normaal mee met de monumentendag. Sommige activiteiten zullen digitaal plaatsvinden. Kijk op de website www.openmonumentendag.nl voor alle informatie.

Stichting Open Monumentendag

De Open Monumentendag bestaat sinds 1987. Het is 1 van de grote culturele evenementen in Nederland. In het hele land helpen vrijwilligers de Stichting Open Monumentendag met het behoud van de monumenten. Ook in 50 andere landen wordt het culturele erfgoed gevierd.

English Deutsch