Logo gemeente Deventer

Parkeerboete of verkeersboete?

Heeft u een brief gekregen van het CJIB met de letter M? En bent u het niet eens met deze parkeerboete of verkeersboete? Dan kunt u bezwaar maken bij de officier van justitie. U kunt hiervoor niet bij de gemeente terecht.


Parkeerboete of verkeersboete

Tegen een parkeerboete of verkeersboete ('wet Mulder') kunt u geen bezwaar maken, maar wel in beroep gaan. Lees hoe u eenvoudig online in beroep gaat via het Digitaal Loket Verkeer van het Openbaar Ministerie van Justitie.


Per post indienen

Maakt u liever geen gebruik van het Digitaal Loket Verkeer? Dan kunt u een brief schrijven. Geef daarin aan waarom u het niet eens bent met de beschikking. Voeg zo veel mogelijk bewijs toe. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden. Stuur ook een kopie van de beschikking mee. U kunt uw brief sturen naar:

Parket CVOM
Afdeling Mulder
Postbus 50.000
3500 MJ UTRECHT


Parkeerbon gemeente

Parkeert u de auto bij een parkeermeter of -automaat? Dan betaalt u parkeerbelasting (in de vorm van parkeergeld). Team Toezicht & Handhaving controleert geparkeerde auto's. Als er te weinig parkeergeld is betaald, schrijven de toezichthouders een parkeerbon uit (officieel: naheffingsaanslag parkeerbelastingen). Kijk bij Parkeerbelasting, onderdeel bezwaar, wat u kunt doen als u een parkeerbon heeft gekregen.