Logo gemeente Deventer

Chw bestemmingsplan en omgevingsvergunning Veenweg 67 – Weseperstraat 15 en 17, hogere grenswaarden en m.e.r.-beoordeling - Vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 28 maart tot en met  10 mei 2024 voor een ieder ter inzage ligt:  

 

  • het bij raadsbesluit van 20 maart 2024 ongewijzigd vastgestelde Chw bestemmingsplan “Veenweg 67 – Weseperstraat 15 en 17”; 
  • het bij collegebesluit van 27 februari 2024 vastgestelde besluit m.e.r.-beoordeling;
  • het bij collegebesluit van 27 februari 2024 vastgestelde besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai en de;
  • omgevingsvergunning Veenweg 67, Weseperstraat 15 en 17 (Bouwbasic).

 

Inhoud 

Op de hoek van de Veenweg 67 en Weseperstraat 15 en 17 in Deventer is de sloop van de bestaande bebouwing en de herontwikkeling met 14 nieuwe grondgebonden woningen voorzien, waarvan 5 in het middeldure huursegment. In de omgeving van het plan is in de afgelopen jaren al veel bedrijvigheid getransformeerd naar wonen. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de woningbouwbehoefte in de stad en wordt de leefbaarheid in het gebied verbeterd.

 

Het plangebied is het derde en laatste deel van de herontwikkeling van het zogenaamde Karwei-kwadrant, dat bestaat uit drie deelgebieden:
1. Zandhuis-Zwart (voormalige oude machinefabriek, nu woningen) 
2. Bouwbasic (noordelijke deel, onderhavig plan)
3. Oude Karweilocatie (zuidelijke deel, onherroepelijk)

 

Op verzoek van initiatiefnemer RW Deventer B.V. heeft de gemeenteraad op 26 januari 2022 een coördinatiebesluit genomen, waarmee één procedure is komen te gelden voor de benodigde besluiten en vergunningen met daarbij ook een éénmalige beroepsmogelijkheid.

 

Tegen het ontwerp Chw bestemmingsplan, de bijbehorende ontwerpdocumenten en ontwerpbesluiten, waaronder de ontwerp omgevingsvergunning, zijn geen zienswijzen ingediend.

Het Chw bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld en dit geldt ook voor de bijbehorende documenten en de besluiten hogere grenswaarde wegverkeerslawaai en m.e.r.-beoordeling. De omgevingsvergunning met zaaknummer Z2023-00005375 is verleend nadat de gemeenteraad het Chw bestemmingsplan heeft vastgesteld.

 

Inzien 

Het vastgestelde Chw bestemmingsplan en bijbehorende documenten kunt u inzien op: 

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.Chw009-VG01/

 

De omgevingsvergunning met zaaknummer Z2023-00005375 is in te zien via mijnpublicaties.nl

 

Ook kunt u het vastgestelde Chw bestemmingsplan en bijbehorende documenten inzien bij:

  • Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1. 

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 140570. 

 

Wilt u de omgevingsvergunning en bijbehorende bijlagen bekijken, dat kan na de verzenddatum van het besluit tot zes weken daarna. Mail naar vergunningen@deventer.nl of vul het contactformulier in via deventer.nl/contactformulier. Wij sturen u per mail het besluit en de bijlagen. Wilt u hierbij het zaaknummer Z2023-00005375 noemen?

 

 

Reageren 

Het vastgestelde Chw bestemmingsplan en omgevingsvergunning “Veenweg 67 – Weseperstraat 15 en 17” en bijbehorende documenten liggen van donderdag 28 maart tot en met vrijdag 10 mei 2024 ter inzage. 

 

Van vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 10 mei 2024 kan tegen één of meerdere van deze gecoördineerde besluiten beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door: 

 

  • Een belanghebbende;
  • Een niet-belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt; 
  • Een niet niet-belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar te maken. 

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). 

  

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Verzocht wordt om in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.