Logo gemeente Deventer

Toegankelijkheid stadhuis Deventer

Stadhuis Stadhuis Deventer

Het stadhuis in Deventer is toegankelijk voor mensen met een beperking.


Publieksruimten toegankelijk

Alle ruimten waar publiek kan komen zijn toegankelijk voor mindervaliden. Op het plein voor het stadhuis is een parkeerplek voor mindervaliden. Het stadhuis Deventer beschikt over het ITS keurmerk (Integrale Toegankelijkheidsstandaard). Dit betekent dat ook alle deuren, trappen, meubels, toiletten en parkeerplaatsen voldoen aan criteria van toegankelijkheid.

Het Landshuis is onderdeel van het stadhuis. Hierin is weliswaar geen lift aanwezig, maar er zijn in principe geen publieke bijeenkomsten.


Hulp nodig? Gebruik de intercom

Wilt u het stadhuis van Deventer bezoeken, maar heeft u ondersteuning nodig om binnen te komen? Gebruik dan de intercom bij de hoofdingang. Bijvoorbeeld als iemand u even bij de hand moet nemen of uw rolstoel moet duwen.

Heeft u tijdelijk een leenrolstoel voor bezoekers nodig? Laat het via de intercom weten. Wij helpen u graag verder.

 

Kortdurende parkeerontheffing

Bent u slecht ter been en heeft u geen gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u tijdens het baliebezoek gebruikmaken van een kortdurende parkeerontheffing.


Toegang visueel gehandicapten

Voor mensen met een visuele handicap zijn alle trappen extra zichtbaar gemaakt met trapmarkering. 


Ringleiding

  • De Raadszaal en de Burgerzaal zijn voorzien van een vaste ringleiding; 
  • In de Trouwzaal is een mobiele ringleiding. Wilt u hiervan gebruikmaken? Geef dit dan aan bij de organisator van de bijeenkomst of bij de bode die de bijeenkomst begeleidt.
Stadhuis Stadhuis Deventer