Logo gemeente Deventer

Het dorp Steenbrugge

Het nieuwe dorp Steenbrugge ligt aan de noordzijde van Deventer. Inmiddels staan er 400 woningen.

De gemeente is gestart met de voorbereidingen voor de 2e en 3e bouwfase Steenbrugge waarin circa 800 woningen gebouwd gaan worden.

 

Een nieuw dorp in de natuur

Steenbrugge ligt in het gebied tussen de Raalterweg, Boxbergerweg, Wezenland en Wechelerweg. Aan de rand van het dorp Steenbrugge ligt het Zandweteringpark. Een plek waar u heerlijk kunt fietsen, wandelen, hardlopen en skeeleren.

Naast het dorp Steenbrugge liggen oude bossen. Hier kunt u echt genieten van de natuur. Vogels spotten en sporen vinden van bijvoorbeeld reeën, vossen, konijnen en hazen. En op de fiets bent u binnen een kwartier in de binnenstad van Deventer.

 

De groei en oorsprong van Steenbrugge

Hoe is Steenbrugge eigenlijk ontstaan? Waar woonden de mensen? Lees het boeiende verhaal (pdf, 4,5 MB) van stedenbouwkundige Luc Bos over de groei en oorsprong van Steenbrugge. Een verhalende benadering, ondersteund door prachtige tekeningen.

 

Bewonerscommissie Steenbrugge

In de wijk Steenbrugge is de 1e bouwfase vrijwel gerealiseerd. Inmiddels hebben de bewoners zich verenigd via de bewonerscommissie Steenbrugge.

Wilt u weten hoe de bewoners de nieuwe wijk ervaren? Wilt u meer informatie over de activiteiten in de wijk? Bekijk de website van de bewonerscommissie.

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Laatst verschenen nieuwsbrieven: