Logo gemeente Deventer

Steenbrugge

Steenbrugge is de nieuwste woonwijk in Deventer. Door de ligging en de grootte voelt het als een dorp.

Nieuwe bouwfase Steenbrugge

De uitbreiding van Steenbrugge is in volle gang. Er zijn nu woningen in aanbouw. In totaal worden er in deze fase ongeveer 800 nieuwe woningen gebouwd.

Lees meer

Kaart woningbouw Steenbrugge

Wilt u snel zien wat er allemaal wordt gebouwd in Steenbrugge? Bekijk de online kaart.

Lees meer

Plannen voor Steenbrugge

Voor de nieuwe bouwfase in Steenbrugge zijn verschillende plannen ontwikkeld. Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Lees meer

Het dorp Steenbrugge

Het nieuwe dorp Steenbrugge ligt aan de noordzijde van Deventer. Inmiddels staan er 400 woningen.

Lees meer

Van Wijnen bouwt in Steenbrugge

Van Wijnen gaat in Steenbrugge Dorp en De Buurtschappen 260 woningen realiseren. Nu is het de beurt aan Wonen aan de weide.

Lees meer

Gemoedelijk buurtje wordt als eerste gebouwd 

Het eerste van de zes buurtschappen dat nu gebouwd wordt, is het ‘Buurtje van Steenbrugge’. Een plan van vastgoedontwikkelaar VanWonen. Het gaat om 26 eengezinswoningen. Verkoopmanager Willeke Haasjes en twee toekomstige bewoonsters vertellen over dit nieuwe buurtje. 

Lees meer

‘Onze droom: een klein huis op een flinke lap grond’ 

Hanneke (41) en Philip (40) van Scherpenzeel voelen zich de koning te rijk met hun kavel in Steenbrugge. “Hier kunnen wij onze droom realiseren. We waren al jaren op zoek naar een stukje grond en bekeken al heel wat kavels in de omgeving van Deventer. Maar dé kavel zat er niet bij.

Lees meer

Steenbrugge heeft alles in zich

Ronald le Clercq, projectontwikkelaar, is al vanaf de start van Steenbrugge in 2007 nauw betrokken bij de wijk.

Lees meer

Steenbrugge: gezonde leefomgeving voor mens en dier

Bij het ontwerp van de wijk Steenbrugge hoort ook het ontwerp van ‘het groen’. Hoe ziet de openbare ruimte eruit? Die vraag werd voorgelegd aan Sander Rombout, landschapsarchitect en creatief directeur van Copijn Landschapsarchitecten.

Lees meer

Wonen aan het park

In het Zwermdorp gaat Reinbouw 16 woningen bouwen. Deze woningen zijn geïnspireerd op boerenerven en ze passen naadloos bij het karakter van deze bijzondere buurt.

Lees meer

Onthulling nieuwe straatnamen

In Steenbrugge staan nu 400 woningen. Begin mei 2023 zijn de aannemers gestart met de bouw van de volgende 800 woningen. Bij nieuwe straten horen borden met nieuwe straatnamen.

Lees meer

Nieuwsbrief Steenbrugge

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Hierin delen Gemeente Deventer én de ontwikkelaars het nieuws over woningbouw in Steenbrugge.

Lees meer