Logo gemeente Deventer

Vergunningen & Regelingen

Als u een bedrijf wilt vestigen of uitbreiden, heeft u vaak 1 of meer vergunningen of ontheffingen nodig. De gemeente helpt u bij het vaststellen wat nodig is en om alles zo eenvoudig mogelijk te regelen. Daarbij helpt dat veel regelingen zijn opgegaan in de ‘omgevingsvergunning’ en dat er op internet veel hulpmiddelen zijn om officiële zaken snel te regelen.

U hebt bij de gemeente zo veel mogelijk 1 contactpersoon, bij wie u terecht kunt met al uw vragen over ondernemen in Deventer.

 

Ondernemersplein

Op de website Ondernemersplein bundelen gemeenten, provincies, waterschappen en Rijk belangrijke informatie voor ondernemers. U vindt er de regels, vergunningen, vereisten en subsidies waarmee bedrijven te maken kunnen hebben.

 

Omgevingsvergunning

Het officieel regelen van de start van een bedrijf is een stuk eenvoudiger geworden. Vrijwel alle vergunningen voor het starten of uitbreiden van een bedrijf zijn opgegaan in 1 vergunning: de omgevingsvergunning.

Dat geldt onder andere voor de bouw-, sloop-, milieu- en kapvergunning. Voor steeds meer activiteiten is geen vergunning meer nodig, maar kunt u met een melding volstaan. Lees meer over de Omgevingsvergunning. U kunt ook digitaal vergunningen aanvragen en meldingen doen via het Omgevingsloket online.

 

Bedrijf beginnen

  • Heeft u vergunningen of andere producten nodig om een bedrijf te beginnen? In het Digitaal loket vindt u informatie en kunt u onze producten aanvragen.
  • Er is een aparte pagina voor als u een horecabedrijf in Deventer wilt beginnen.

 

Parkeervergunning bedrijven

Heeft u voor uw onderneming een parkeervergunning nodig? Lees meer bij Parkeervergunning voor bedrijven.

 

Vooroverleg

Het aanvragen van vergunningen kost veel tijd en geld en brengt vaak onzekerheden met zich mee. Om te zorgen dat uw aanvraag of melding direct compleet is, kunt u een vooroverleg aanvragen. Het team Ondernemen en Vergunningen onderzoekt dan of uw plannen kans van slagen hebben of dat wijzigingen wenselijk zijn. Aan een vooroverleg zijn kosten verbonden. Informatie vindt u op Omgevingsvergunning, vooroverleg.

 

Meldpunt regelgeving

Stoort u zich aan onduidelijke regelgeving of ingewikkelde procedures van de overheid of heeft u tips voor verbetering? Dan kunt u via het Meldpunt regelgeving uw probleem melden. Op het ondernemersforum Higherlevel.nl kunt u uw vraag aan andere ondernemers voorleggen.