Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Oplaadpalen elektrische auto's

Uw elektrische auto kunt u in Deventer opladen bij 1 van de openbare parkeerplaatsen met oplaadpunt. In de binnenstad vindt u deze oplaadpalen in de parkeergarages Stationsplein, Stadspoort, Brink en Centrumgarage.
Oplaadpunt elektrische auto

De parkeerplaatsen met oplaadpaal zijn gereserveerd voor het opladen van elektrische auto's. U kunt deze parkeerplaatsen herkennen aan het onderbord met het opschrift '(Uitsluitend voor het) opladen van elektrische voertuigen'.

Gebruikt u een oplaadpaal bij een parkeerplaats in de zone Betaald parkeren? Dan betaalt u naast de kosten voor het opladen, ook voor het gebruik van de parkeerplaats. Het parkeergeld kunt u betalen bij de parkeerautomaat of via Belparkeren. Het is ook mogelijk om voor de parkeergarages Stadspoort, Stationsplein en Brink een (nacht)abonnement te nemen. Via een oplaadpas betaalt u voor het laden van uw elektrische auto bij de oplaadpaal.

Oplaadpas

Voor de oplaadpas kunt u terecht bij verschillende providers. U sluit een abonnement af waarmee u het opladen betaalt. Meer informatie vindt u op de website laadpas.com.

Aanvraag openbare oplaadpaal

Heeft u behoefte aan een openbare oplaadpaal in uw wijk of dorp? Dan kunt u dat aangeven bij de concessiehouder. Dit is Ecotap, samen met onderaannemer Allego. U kunt via openbaarladen.nl/deventer een aanvraag doen. De concessiehouder dient bij de gemeente de aanvraag in voor de plaatsing van een oplaadpaal op de openbare weg. De gemeente werkt hier onder voorwaarden aan mee:

  • er moet voldoende laadbehoefte zijn voor een nieuwe oplaadpaal;
  • de elektrische autorijder heeft geen mogelijkheid voor een oplaadpaal op eigen terrein;
  • binnen een straal van 300 meter is er geen oplaadpaal aanwezig;
  • het is niet in de binnenstad;
  • kijk voor de overige voorwaarden in het document Beleidsregels oplaadpalen (pdf, 155 KB).

Als aan alle voorwaarden is voldaan, gaat de gemeente akkoord met de locatie. De gemeente zorgt dan voor een verkeersbesluit. Daarmee wordt een parkeerplaats aangewezen voor elektrisch laden. De concessiehouder Ecotap plaatst de oplaadpaal en de bebording.

Oplaadpalen in Deventer

De locaties van alle openbare oplaadpunten in Deventer vindt u op www.oplaadpalen.nl. Op de website openbaarladen.nl/deventer ziet u alle oplaadpalen die zijn voorgesteld en aangevraagd.

Wilt u meer weten over de oplaadpalen in de parkeergarages? Kijk dan op www.allego.nl.

Binnenstad

In de binnenstad zijn oplaadpalen alleen mogelijk in parkeergarages vanwege de beperkte parkeerruimte en de hoge parkeerdruk op straat. U kunt voor de parkeergarages een (nacht)abonnement nemen.

Schoner en duurzamer

Het gebruik van duurzame energie voor elektrische auto’s draagt bij aan een schoner en een duurzamer Deventer. Met opwekken en gebruik van duurzame energiebronnen wil Deventer in 2030 klimaatneutraal zijn.

English Deutsch