Logo gemeente Deventer

Laden en lossen

In de binnenstad van Deventer zijn laad- en losplekken voor vrachtwagens.

Ondernemers, vervoerders en leveranciers binnen de Stedendriehoek hebben in Deventer, Apeldoorn en Zutphen met verschillende regels, venstertijden en ontheffingen te maken. Op www.distributie-stedendriehoek.nl vindt u per gemeente:

  • informatie over de bevoorrading van de binnenstad plus de routes er naartoe;
  • venster- en markttijden en voertuigbeperkingen;
  • informatie over het aanvragen van ontheffingen;
  • evenementenkalenders;
  • nuttige locaties als laad- en losplekken, aanrijroutes en actuele wegwerkzaamheden;
  • kaarten.

Gemeente Deventer heeft ook een handig overzicht gemaakt van de laad- en losplekken in de binnenstad van Deventer (pdf, 2,6 MB).

 

Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek

In 2017 heeft de gemeente Deventer de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek ondertekend. Hiermee spreekt Deventer uit dat zij gaat voor een emissievrije stadsdistributie in 2025. Doel is een schonere en leefbaardere binnenstad. De gemeente werkt hierin samen met diverse partijen in het stadscentrum.

Het beleid van Deventer is erop gericht een zo schoon en efficient mogelijke bevoorrading van bedrijven in de binnenstad. Op dit moment gebeurt deze distributie voor een aantal bedrijven door zowel Fietskoerier Deventer als Sallcon.

 

Contact

Voor informatie over vrachtverkeer kunt u contact opnemen met Tom Draisma, senior adviseur verkeer en vervoer van Gemeente Deventer: e-mailadres t.draisma@deventer.nl of telefoonnummer 14 0570.