Logo gemeente Deventer

Persoonlijke ondersteuning

Als u moeite heeft met uw dagelijks leven op orde te krijgen en te houden, kunt u persoonlijke ondersteuning aanvragen bij de gemeente. Persoonlijke of ook wel genoemd ambulante begeleiding helpt u om uw persoonlijke zaken op orde te krijgen.

Voorbeelden van persoonlijke  ondersteuning zijn:

  • Plannen van uw activiteiten;
  • Sociale contacten maken en onderhouden;
  • Vinden van passende activiteiten, zoals meedoen aan buurtactiviteiten of een club, vrijwilligerswerk, of dagbesteding.

Persoonlijke ondersteuning kan individueel zijn, bijvoorbeeld bij u thuis, maar ook in een groep buitenshuis plaatsvinden. Welke ondersteuning u nodig heeft, hoe vaak en hoe lang hangt af van uw situatie.

Op de pagina Persoonlijke ondersteuning leest u hoe u dit aan kunt vragen.

 

Dagbesteding

Wilt u andere mensen ontmoeten en buitenshuis iets doen, maar lukt het u niet om dit zelf te doen en hebt u hierbij begeleiding nodig? Dan kunt u zich bij team Toegang Wmo melden voor dagbesteding.

Dagbesteding is er voor mensen die buiten de deur iets willen doen en dit niet zelf kunnen organiseren. Er zijn veel vormen van dagbesteding. U kunt bijvoorbeeld gezellig meedoen met een groep en koffie drinken of spelletjes doen of de krant lezen. U kunt iets maken voor uzelf of voor anderen zoals: schilderen, houtbewerken en koken. Ook kunt u helpen op een boerderij. Team Toegang kan u informeren over de mogelijkheden. U kunt ook alvast een kijkje nemen op de website DeventerWijzer. DeventerWijzer legt uit hoe wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Deventer geregeld zijn. De website wijst u de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in uw eigen buurt.

 

Respijtzorg

Ondersteuning kunt u ook aanvragen om uw mantelzorger(s) te ontlasten, zodat zij er weer tegenaan kunnen. Dit heet respijtzorg. Team Toegang kan u hier meer over vertellen.

 

Heeft u al persoonlijke ondersteuning?

Als u al persoonlijke ondersteuning heeft via de gemeente of naar de dagbesteding gaat, dan is het volgende van belang. De ondersteuning is voor een bepaalde periode toegekend. Wilt u langer voor ondersteuning in aanmerking komen, vul dan met uw zorgverlener dit Evaluatieformulier (Pdf, 84KB)  in en meld u zich bij Team Toegang Wmo. Doe dit 8 weken voor de einddatum. Team Toegang Wmo heeft dan voldoende tijd om uw verlengingsaanvraag te beoordelen.

 

Meer informatie

Op de website www.deventerwijzer.nl leest u hoe wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Deventer geregeld zijn. De website wijst u de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in uw eigen buurt. Wilt u zelf de ondersteuning met een Pgb inkopen? Kijk op de pagina Persoonsgebonden budget.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Toegang Wmo. Dit doet u door te bellen naar 0570 – 69 53 99 of stuur een e-mail naar toegangwmo@deventer.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

Heeft u een evaluatiegesprek aangevraagd bij Team Toegang Wmo? Download het Evaluatieformulier (Pdf, 84 Kb) ter voorbereiding van dit gesprek.