Logo gemeente Deventer

Woningbouw Bathmen

Wilt u de enquête invullen? Die vindt u onderaan deze pagina.

Om Bathmen zowel nu als in de toekomst vitaal te houden, is er voor en door het dorp een Dorpsvisie 2020-2025 opgesteld. Daarin komt de wens naar voren om voorzieningen, werkgelegenheid en onderwijs voor Bathmen op peil te houden. Daarvoor is een geleidelijke groei nodig.

De gemeenteraad heeft vervolgens in december 2021 de routekaart voor Bathmen vastgesteld. Daarin zijn 6 locaties aangewezen, die mogelijk geschikt zijn voor woningbouwontwikkeling (zie afbeelding hieronder). Daarbij wordt er ingezet op woningen voor jongeren, ouderen en een klein deel voor gezinnen.

 

 Kaart met voorgestelde locaties routekaart Bathmen

 

Naar een gebiedsperspectief voor Bathmen

In samenwerking met Bureau Ruimtevolk gaan we de komende maanden samen met het dorp aan de slag, om deze 6 potentiële locaties verder te onderzoeken. We brengen in kaart wat de meningen zijn over de combinatie van locaties en woningbouwprogramma’s. De uitkomst van dit traject levert een gebiedsperspectief op, een visie op hoofdlijnen over de ontwikkeling van deze locaties en het dorp als geheel. Daarbij kijken we naast woningbouw ook naar andere kansen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en klimaatadaptatie.

 

Ga met ons in gesprek op 5 oktober

Samen met Bureau Ruimtevolk organiseren we 2 dorpsateliers in de periode oktober tot en met november 2022. Het doel van deze interactieve bijeenkomsten is om samen met de Bathmenaren een prioritering te kiezen en een afweging te maken in de locatiekeuze. Het 1e dorpsatelier vindt plaats op woensdag 5 oktober 2022 van 19.00 tot 21.00 uur bij bij Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen. Meld u aan via het aanmeldformulier.

Doorlopend kunt u op deze pagina informatie vinden over de voortgang van het traject. Heeft u vragen? Stel ze gerust via wonenbathmen@deventer.nl

 

Start van het traject: digitale enquête

We starten de ontwikkeling van het gebiedsperspectief met een digitale enquête voor alle huishoudens in Bathmen. Deze staat open van maandag 12 september tot en met zondag 25 september 2022. De resultaten worden door het bureau meegenomen in de analyse. U kunt hieronder inloggen voor de enquête.

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 

 

Privacy

Bijlage Grootte
Routekaart Bathmen 1.249,5 KB