Logo gemeente Deventer

Bezwaarschrift indienen

De gemeente kan een beslissing nemen waarmee jij het oneens bent. Bijvoorbeeld een verlaging van je uitkering of een vergunning voor jouw buurman. Je kan dan bezwaar maken binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit. Kies een andere procedure voor een WOZ bezwaar of een parkeerboete. Kijk voor meer procedures op Keuzehulp.

Je kan jouw bezwaarschrift online volgen via MijnGemeente. Je kan er de voortgang van jouw bezwaarzaak bekijken en ook documenten uploaden.

Bezwaarschrift online indienen

Je kan een bezwaarschrift online indienen. Als je inlogt met DigiD of e-Herkenning, kan je jouw bezwaarschrift direct online versturen. Wil je een kopie (of foto) van het besluit toevoegen? Eventuele andere bijlagen kan je ook direct uploaden.

Bezwaarschrift schriftelijk indienen

Je kan zelf een bezwaarschrift schrijven. In je bezwaarschrift moet staan:

  • jouw naam en adres (bij voorkeur ook je telefoonnummer)
  • de datum waarop het bezwaarschrift is geschreven
  • een omschrijving van het besluit waartegen je bezwaar maakt (of stuur een foto of een kopie van de beslissing mee)
  • de redenen van jouw bezwaar
  • jouw handtekening

Stuur jouw bezwaarschrift naar:

Gemeente Deventer
Postbus 5000
7400 GC Deventer

Binnen 3 werkdagen krijg je per post een ontvangstbevestiging. Daarin staat een zaaknummer. Neem je contact op over je bezwaarschrift? Houd dit nummer dan bij de hand.

Delen van jouw gegevens met belanghebbenden

Bij een bezwaar kunnen mensen of groepen iets te maken hebben met het besluit waartegen je bezwaar maakt. Dit noemen we belanghebbenden.

Zijn er belanghebbenden betrokken bij het besluit waartegen je bezwaar maakt? Dan worden jouw naam, adresgegevens en de inhoud van jouw bezwaar gedeeld met deze belanghebbenden.

Voorbeeld: je maakt bezwaar tegen de omgevingsvergunning van je buurman. Jouw buurman is dan belanghebbende. Hij ontvangt van ons een kopie van jouw bezwaarschrift. 

Meer informatie vind je op de pagina ‘Hoe behandelt de gemeente een bezwaarschrift?’.

Bezwaar indienen met Electronic identification (eID)

Vanuit het buitenland kan je bezwaar indienen met Electronic identification (eID).

Het indienen van een bezwaarschrift is gratis.

  • Dien jouw bezwaarschrift in binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit.
  • De gemeente heeft 12 weken de tijd om een beslissing te nemen op jouw bezwaarschrift. Deze 12 weken gaan in nadat de bezwaartermijn is verstreken. De gemeente mag de termijn om te beslissen met maximaal 6 weken verlengen. De termijn kan ook worden verlengd als alle partijen het ermee eens zijn.

Hulp nodig?

  • Je kan iemand anders vragen namens jou een bezwaarschrift in te dienen. Je machtigt deze persoon dan.
  • Wil je hulp bij het opstellen van een bezwaarschrift? Je kan terecht bij het Juridisch Loket of eventueel bij jouw rechtsbijstandsverzekering.

Vereniging, stichting of vennootschap

Maak je bezwaar namens een vereniging, stichting of vennootschap? Laat het bezwaarschrift dan ondertekenen door bestuursleden die daartoe bevoegd zijn. Welke bestuursleden dat zijn, hangt af van de statuten. Wil je ook een kopie van de statuten toevoegen of meesturen met jouw bezwaarschrift?

Heb je vragen over (het indienen van) een bezwaarschrift, neem dan contact op met het secretariaat van de Algemene bezwaarschriftencommissie via 14 0570.

MijnGemeente

Je kan jouw bezwaarschrift online volgen via MijnGemeente (inloggen met DigiD of eHerkenning). Je kan er de voortgang van jouw bezwaarzaak bekijken en ook documenten uploaden.