Logo gemeente Deventer

Een evenement organiseren

Wilt u een evenement organiseren? Lees waar u rekening mee kunt houden en hoe u een vergunning aanvraagt. 

Een groot evenement organiseren

Voor een groot evenement, zoals bijvoorbeeld een sportwedstrijd, popconcert of braderie, heeft u een vergunning nodig.

Lees meer

Een klein evenement organiseren

Voor een klein evenement, zoals een straatfeest of barbecue, is soms een melding voldoende. In andere gevallen heeft u een vergunning nodig.

Lees meer

Regelgeving Evenementen

Wilt u een evenement organiseren? Hier vindt u het beleid en de beleidsregels van de gemeente. Daarnaast kunnen nog andere regelingen gelden.

Lees meer

Evenementenkalender

De vele evenementen en activiteiten binnen Deventer staan vermeld op de evenementenkalender. Wilt u zelf iets organiseren? Controleer dan of uw gewenste datum en locatie nog beschikbaar zijn.

Lees meer

Kermis organiseren

Binnen de gemeente Deventer kennen we 2 soorten kermissen. De kermissen die door anderen worden georganiseerd en de kermissen die door de gemeente worden georganiseerd (Deventer Zomerkermis en de Paaskermis).

Lees meer

Wet Natuurbescherming: vergunning of ontheffing

Als u een buiten-evenement organiseert, kunt u te maken krijgen met de Wet natuurbescherming. De Wet natuurbescherming beschermt Nederlandse natuurgebieden en planten- en diersoorten.

Lees meer

Evenementenreclame

Het is mogelijk om evenementen aan te kondigen via speciale aankondigingsborden. Deze evenementenreclameborden zijn aan 2 zijden gemonteerd aan lantarenpalen door heel Deventer.

Lees meer