Logo gemeente Deventer

Gevonden of verloren voorwerpen melden

Heeft u op straat een voorwerp gevonden? U kunt dit bij de gemeente afgeven, maar u kunt het ook thuis bewaren. Ga naar de website Verloren of gevonden om het voorwerp aan te melden. Bent u iets verloren, kijk dan regelmatig op Verloren of gevonden of uw voorwerp terecht is.

Is er sprake van diefstal? Doe dan aangifte bij de politie. Aangifte doen kan ook online.

U bent iets verloren

Bent u iets kwijt? Op www.verlorenofgevonden.nl worden alle gevonden voorwerpen vermeld. U kunt zelf kijken of uw verloren voorwerp tussen de gevonden spullen staat. U hoeft niet naar de gemeente te komen, want alle voorwerpen die wij bewaren staan ook op de website. 

Ook gevonden sleutels staan op de website. Twijfelt u of het uw sleutelbos is, dan kunt u bij Toezicht & Handhaving (stadhuis Deventer) kijken in de bak met gevonden sleutels.  

Eventueel kunt u nog zoeken op andere websites als Ilost of groepen op Facebook. 

Reageren via Verlorenofgevonden.nl

Ziet u uw verloren voorwerp staan op www.verlorenofgevonden.nl? Dan kunt u via die website zelf reageren:

  1. Klik op de link 'Dit is mijn voorwerp' (naast de foto).
  2. De gemeente krijgt dan een signaal en controleert de match.
  3. Daarna krijgt u bericht waar u uw voorwerp kunt ophalen. 

Reisdocument vermist

Is uw paspoort of identiteitskaart vermist (kwijt of gestolen)? Dan maakt u hiervan een melding. Na deze melding is het document ongeldig en kunt u het niet meer gebruiken. U moet dan een nieuw reisdocument aanvragen.

U heeft iets gevonden

Vindt u ergens een portemonnee, sieraad, tas of bijvoorbeeld sleutel? Meld dit voorwerp dan aan op www.verlorenofgevonden.nl. U vult de omschrijving in en mensen die iets kwijt zijn, kunnen hun verloren voorwerp terugvinden. Door alle gevonden en vermiste voorwerpen op 1 plaats te melden, is de kans groot dat een verloren voorwerp terugkomt bij de eigenaar. 

Gestolen voorwerpen moet u altijd aangeven bij de politie. Dat kunt u persoonlijk doen op het politiebureau, maar vaak ook via de website van de politie.

Afgeven of thuis bewaren?

U kunt het gevonden voorwerp naar de gemeente brengen. Wij bewaren het 3 maanden en daarna wordt het vernietigd.  U mag het voorwerp ook thuis bewaren, maar dan moet u het 1 jaar bewaren.

Vindt u documenten als een paspoort, rijbewijs of verblijfspapieren? Geef deze dan af bij de gemeente. Deze documenten zijn eigendom van de Rijksoverheid. U mag deze niet thuis bewaren. Om fraude te voorkomen worden deze papieren vernietigd. De eigenaar vraagt dan een nieuw exemplaar aan.  

Eigenaar worden

Wilt u eigenaar worden van het voorwerp dat u gevonden heeft? Geef dat dan aan bij de melding op www.verlorenofgevonden.nl. Wordt het voorwerp binnen 1 jaar niet opgehaald, dan bent u na dat jaar de nieuwe eigenaar.  

Fietsen

Voor verloren of gevonden fietsen kunt u bij Cambio terecht.

Huisdier vermist of gevonden / zwerfdier aangetroffen