Logo gemeente Deventer

Soorten veiligheid

Kijk hier voor meer informatie over: brandveiligheid, digitale veiligheid, high impact crimes, huiselijk geweld, drugs, veilig ondernemen, veilig uitgaan en zorg en veiligheid. 

Brandveiligheid

Brand. Iets waaraan we liever niet denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Gelukkig kunt u met een paar simpele maatregelen brand voorkomen. Of als het toch mis gaat, de schade beperken.

Lees meer

Digitale veiligheid

Traditionele vormen van criminaliteit maken steeds meer plaats voor digitale criminaliteit. Voorbeelden hiervan zijn digitale fraude, hacken, illegaal downloaden, aanbieden van illegale prostitutie via internet, digitaal pesten, DDos- aanvallen en ransomware.

Lees meer

High impact crimes

High Impact Crimes (HIC) zijn delicten met een impact op de maatschappij, slachtoffer en de omgeving. Voorbeelden van HIC zijn: woninginbraak, overvallen, straatroof, zakkenrollerij en geweld. Deze ingrijpende gebeurtenissen hebben vaak gevolgen voor het veiligheidsgevoel. De gemeente en politie werken samen om de HIC te voorkomen.

Lees meer

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn een hardnekkig en niet altijd zichtbaar probleem. Huiselijk geweld wordt gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer. Voorbeelden hiervan zijn: partners, ex-partners, gezinsleden, familieleden en huisvrienden. Als het niet goed gaat in uw eigen gezin of u zich zorgen maakt om een ander, bel 0800-2000 voor hulp of advies.

Lees meer

Drugs

Het gebruik van drugs kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker. Bovendien leidt drugsgebruik regelmatig tot overlast zoals vernielingen of geweld. Drugshandelaren zorgen voor overlast en een onveilig gevoel. De gemeente en de politie werken hard om de drugsoverlast en drugscriminaliteit te voorkomen. Ziet u iets? Meld het dan. Ook is er ondersteuning mogelijk als iemand verslaafd is en hulp aan mensen die zich zorgen maken over hun naaste.

Lees meer

Veilig ondernemen

Als ondernemer kunt u veel doen om uw omgeving veiliger te maken. Een veilige omgeving zorgt voor meer omzet, een prettige werkomgeving voor medewerkers, een aantrekkelijke sfeer voor bezoekers en daarmee een leefbare stad. De gemeente denkt hierin graag met u mee.

Lees meer

Veilig uitgaan

De gemeente Deventer vindt het belangrijk dat mensen veilig en gezellig kunnen uitgaan. Van club tot café, er is voor ieder wat wils. Hier leest u hoe we het met elkaar veilig en gezellig kunnen houden. Zo hanteren de horeca en gemeente de gele en rode kaarten bij overlast of geweld.

Lees meer

Zorg en veiligheid

Steeds vaker kampen inwoners met een opeenstapeling aan problemen die leiden tot onveilig gedrag. De ernst van de problematiek neemt toe en steeds meer organisaties en instellingen hebben er bemoeienis mee. Denk hierbij aan de aanpak van mensen met verward gedrag, radicalisering en polarisering, huiselijk geweld en mensenhandel.

Lees meer