Logo gemeente Deventer

Woningbouw

Aan de Dijk

Rentree, Hegeman Ontwikkeling en de gemeente Deventer hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan een verdere uitwerking van de gebiedsvisie Aan de Dijk. Dit gebied ligt in de Rivierenwijk.

Lees meer

De Vijfde Hoek

Aan de rand van de Deventer woonwijk De Vijfhoek ligt het wijkdeel De Vijfde Hoek. Dit is het laatste stuk van de wijk dat nog in ontwikkeling is. De Vijfde Hoek is bijna afgerond, maar er zijn nog enkele kavels voor zelfbouw te koop.

Lees meer

Geertruidentuin

Op het terrein van het vroegere Sint Geertruiden Ziekenhuis aan de Ceintuurbaan in Deventer wordt het karakteristieke Plan G ontwikkeld.

Lees meer

Stadshof

Om meer te laten zien van de mogelijkheden van de Stadshof, is een concept ontwikkelvisie opgesteld.

Lees meer

Steenbrugge

Steenbrugge is de nieuwste woonwijk in Deventer. Door de ligging en de grootte voelt het als een dorp.

Lees meer

Wijkvernieuwing Oranjekwartier

De gemeente pakt samen met partnerorganisaties het Oranjekwartier aan. Dit moet weer een fijne en veilige buurt worden, waar iedereen zich thuis voelt.

Lees meer

Locatie Wittenstein (CPO)

De gemeente Deventer is van plan de locatie 'Wittenstein' om te vormen naar woningbouw. Speciaal voor deze locatie kijkt de gemeente naar mogelijkheden voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Lees meer

Woningbouw Shita-flat terrein

Het oude Shita-flat terrein en de voormalige speeltuinlocatie liggen in Voorstad Oost ter hoogte van de Rielerweg en de Henri Dunantlaan. In maart 2021 heeft de gemeenteraad besloten om woningen te bouwen op de beide terreinen.

Lees meer

Woningbouw in Deventer op de kaart

Bekijk de woningbouw in Deventer op de kaart. U ziet hier gerealiseerde projecten, projecten in aanbouw en projecten in ontwerpfase.

Lees meer

Woningbouwplannen op maat

De komende 20 jaar zijn circa 11.000 nieuwe woningen nodig. De gemeente heeft een routekaart opgesteld met een specifieke routekaart voor de ontwikkeling van ieder dorp.

Lees meer